Hvorfor gå til hundetræning?

Kan man ikke bare træne hunden derhjemme? Hvor svært kan det være, at lære den at høre efter? Den skal ikke bruges til andet end familiehund! Jeg har haft flere hunde gennem livet, så jeg ved godt hvordan man træner den! Jeg har en ældre hund, så den næste hund kopiere vel bare den andens adfærd. Jeg har læst bøger og set på nettet/TV hvordan man gør…

Ovenstående er blot få af de udmeldinger jeg møder i mit professionelle virke indenfor hundefaget. Herunder vil jeg ganske kort skitsere hvorfor hundetræning er så ubeskrivelig vigtig for ejer såvel som hund at deltage til hundetræning.

Du har et ansvar som hundeejer
Tillykke med din familieforøgelse – din bedste pelsven – din hund. Idet du tager en hund ind i dit liv, så har du også et ansvar for, at varetage hundens behov på alle planer. Du har valgt hunden, ikke omvendt!

Træningspladsen
Der bør altid tages udgangspunkt i, at træningspladsen underviser ud fra den nyeste hundepsykologi med bløde metoder og positiv forstærkning, hvor hunden belønnes for korrekt udført øvelse med både opmærksomhed, verbal ros og ikke mindst godbidder. Deltag gerne på et hold med få deltagere, så er der mere plads til den enkelte. Det giver ro til indlæringen og vedligeholdelsen heraf. Rundt om i landet er der profesionelle hundeadfærdsinstruktører og hundeadfærdsspecialister der har de rette kompetencer til at hjælpe dig og din hund.

Hundeejeren undervises på træningspladsen
Først og fremmest er det hundeejeren der skal undervises. På hundeskolen formidles der indenfor den nyeste viden, du modtager råd og vejledning indenfor den valgte hunderace, i givne situationer indenfor adfærd og ikke mindst indlæringen af nye øvelser samt udviklingen heraf. At hunden er blandt andre – hunde som mennesker – og samtidig lære, at holde koncentrationen og træningen trods et forstyrrende miljø.

Ejer og hund ”møder” hinanden
Gennem træningen og dens samvær lærer I hinanden bedre at kende, både når træningen fungerer men også når der kræves lidt mere af jer begge. Hunden spejler sig i dig og den måde du agerer i situationen. Din tanke skal omsættes til handling fra hundens side, derfor har hunden brug for, at du guider den for at den kan udføre det du ønsker. Jeres stærke- og knap så stærke sider belyses og hermed er det muligt, at arbejde med det. Hunden kommer igennem forskellige udviklingsfaser på dens vej til at blive voksen. Som hundeejer er det yderst vigtigt, at have viden og forståelse for hvilken betydning det har for din hund og jeres fællesskab. Den energi du giver træningen og jeres samvær, den får du tifold igen! 

Undgå adfærdsproblemer
Ved deltagelse på hundetræningshold, viser flere undersøgelser, at man mindsker udviklingen for adfærdsproblemer. Det skyldes bl.a., at ejeren bliver undervist omkring hunden race, egenskaber og behov. Derudover øges hundens tolerence overfor andre hunde. 

Hunden og dens sociale behov
Hunden har behov for, at se- og være sammen med øvrige artsfæller – andre hunde – og gerne mange forskellige. Store som små, lang- som korthåret, mørke- som lyse, hanhunde- som tæver, neutraliserede eller ej. Via det sociale får hunden mulighed for at bibeholde-, udvikle- samt finjustere kropssproget til den enkelte. Samtidig øges hundens tolerancetærskel overfor andre racer, hvilket øger muligheden for at kunne omgås andre hunde uden problemer. Det betyder, at du får en stærk sproglig-, omgængelig- og social hund.

Man lærer gennem hele livet – det gælder også hunden og ikke mindst dens ejer! Derfor er det vigtigt i hele hundens levetid, at opretholde træningen og det fælles samvær som I får via denne. En hund bliver aldrig for gammel til, at starte med at træne- eller træt af at vedligeholde det allerede indlærte. Det øger hundens livsglæde, dens evne til at holde sig i gang uanset alderen, og der findes heller ikke noget bedre end at være sammen med sin bedste ven.